Hozzávalók:
- 2 ek olaj + egy kevés az alufólia megkenéséhez
- 4 póréhagyma fehér része hosszában kettévágva és vékonyan felszeletelve
- só, bors
- 12 citromkarika
- 4 nyúzott lazacfilé (15-20 dkg-osak)
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 4 ek 20 %-os főzőtejszín
4 akkora darab alufóliát vágunk le, amekkorába a lazacot be tudjuk majd csomagolni. Mindegyik közepét megkenjük olajjal, ráhelyezünk 3 citromkarikát , rá a lazacot.
A 4 szelet lazacon elosztjuk a póréhagymát és a petrezselymet, egy-egy kanál tejszínnel meglocsoljuk, és becsomagoljuk a szeleteket, hogy a lé ne folyjon ki. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Egyenként tányérra toljuk az alufóliáról a halszeleteket, meglocsoljuk a lével. Én héjában főtt újkrumplival tálaltam, de biztos mással is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése