Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg darált dió (17,5 g szh)
- 3 dkg (2 ek) teljes kiőrlésű tönkölyliszt (19,2 g szh)
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 kupak Süssina folyékony édesítőszer
- 4 tojásfehérje
- 4 tojássárgája
- 5 dkg kakaópor (5 g szh)
- 1 kupak Süssina folyékony édesítőszer
- 2 mk rumaroma
- 2 ek zselatin
- 2,5 dl víz
- 5 dkg margarin
A krémhez a tojássárgáját a kakaóporral, rumaromával (ettől lesz csokisabb az ízhatás), édesítővel és víz fokozatos hozzáadásával csomómentesen elkevertem. Hozzáadtam a zselatint, és folyamatos kevergetés mellett kis lángon kissé besűrítettem. Levettem a tűzről, és hozzáadtam a margarint. Mikor kissé kihűlt, ráöntöttem a piskótára és betettem a hűtőbe.
25 szeletre vágtam, az egyenként kb. 1,7 g szénhidrátot jelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése