Először is készítettem a szokásos módon 3 tojásból egy kakaós piskótalapot:
- 3 tojás
- 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (32 g szh)
- 1 ek kakaópor (1 dkg volt, lemértem, azaz 1 g szh)
- 1 mk szódabikarbóna
- 3 ek víz
- 1 kupak Süssina folyékony édesítőszer
Szétválasztottam a tojás sárgáját és fehérjét, a fehérjét kemény habbá vetem, a sárgájához hozzáadtam 3 evőkanál vizet és az édesítőt, és azt is habosra vertem. Rászitáltam a kakaóporos, szódabikarbónás liszt felét a tojássárgás keverékre, erre ráborítottam a felvert tojásfehérjét, majd rászitáltam a lisztes keverék maradékát.Összeforgattam, beleöntöttem a kivajazott, lisztezett tortaformába és előmelegített sütőben 12-13 perc alatt megsütöttem.
A krémhez összekevertem a következőket:
- 25 dkg túró (10 g szh)
- 5 dl tejszín (17 g szh)
- 2 biocitrom leve és az egyiknek a reszelt héja(5 g szh)
- 1 kupak Süssina folyékony édesítőszer
- 1 dl forró vízben feloldva 2 mk zselatin
A krémet a már kihűlt piskótára öntöttem, a tetejére citomkarikákat vágtam, és az egészet betettem a hűtőbe, jelen esetben majdnem egy napra.
8 szeletre vágtam, egy szelet kb. 8 g szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése