Most, hogy újra jobb idő van már a sütéshez, vagyis hogy
nincs az az őrült meleg, na meg kaptam is egy nagyon szép süteményes könyvet,
újra itt vagyok.
A sütis könyvben csokoládébatyu név alatt futott a recept.
Persze cukorral írták és mogyoróm nem volt, ezért dióval csináltam a
tölteléket, de az, hogy másnapra nem maradt, bizonyítja, hogy így sem volt
rossz.
Hozzávalók:
- 8 réteslap (129 g szh)
- kevés olaj a lapok megkenéséhez
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió (14 g szh)
- 30 dkg reszelt alma (21 g szh)
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé (86 %-os, 9 g szh)
- 12,5 dkg tejföl (5 g szh)
- 1 kupak Süssina folyékony édesítőszer
A sütőt 180 fokosra melegítjük, egy nagy tepsit vagy
sütőlapot kiolajozunk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A réteslapokat négyfelé vágjuk, egy négyzetet megkenünk
olajjal, majd egy másikat ráhelyezünk, erre megy a töltelék. Batyuvá
csomagoljuk a négyzeteket, ráhelyezzük őket az elkészített tepsire, és 10-15
perc alatt pirosra sütjük őket.
16 batyuval számolva egyre kb. 11 g szénhidrát jut.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése