Íme az én verzióm:
A tészta:
- 40 dkg tk tönkölybúzaliszt (256 g szh)
- 15 dkg túró (ennyi maradt a harcsapaprikás túrós csuszájának túrójából) (6 g szh)
- 25 dkg margarin
- 4 tojás sárgája
- 2 kupak Süssina folyékony édesítőszer
- 1 csomag szárított élesztő
- 4 tojás fehérje
- 1 kupak Süssina folyékony édesítőszer
- 1 ek nyírfacukor
- 15 dkg kókuszreszelék (45 g szh)
A tészta hozzávalóit kb. fél órával az összegyúrás előtt kivettem, hogy szobahőmérsékletűek legyenek, aztán összegyúrtam. Kétfelé vettem, az egyiket kb. 2-3 mm vékonyra nyújtottam, a töltelék felét rákentem, feltekertem a tésztát, és ujjnyi vastag darabokra vágtam. A tészta és a töltelék másik felével ugyanezt megcsináltam.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és 180 fokra melegített sütőben készre sütöttem őket.
Összesen 307 g szénhidrát, 24 darab sütivel számolva darabonként 13 g szénhidrát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése