Előtte való nap megsütöttem a piskótát a csokitortás recept szerint csak eggyel kevesebb tojásból:
- 3 egész tojás
- 3 ek víz
- 5 dkg zabpehelyliszt (36g szénhidrát)
- 1 púpozott tk búzasikér
- 2 kupak folyékony édesítőszer
Másnap, azaz tegnap folytattam a tiramisu készítést:
- 3 tojás
- 25 dkg mascarpone (6,5g szénhidrát)
- kis rumaroma
- 1 mk instant cikóriakávé
- 3 kupak folyékony édesítőszer
- kb 2 dkg kakaó (2g szénhidrát)
A tojásságákat 2 kupak édesítővel habosra vertem a habverővel, belekevertem a mascarpone-t és egy kevés rumaromát, majd az 1 kupak édesítővel keményre vert fehérjét óvatosan beleforgattam. Az egyik piskótalapra ráöntöttem a krémem 70-80 %-át, kakaót szitáltam rá, majd rátettem a másik piskótalapot, ráöntöttem a maradék krémet, és erre is szitáltam kakaót. Fogyasztásig hűtőbe tettem. Szerintem nagyon finom lett!
Össz szénhidrát érték: 44,5 g
Össz szénhidrát érték: 44,5 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése