Hozzávalók:
- 15 dkg tk tönkölyliszt (96 g szh)
- 2 ek szezámmag, kb. 2 dkg (1,2 g szh)
- 1 biocitrom reszelt héja
- 2 ek kakukkfű, persze friss lenne az igazi, de csak szárított volt
- 1/2 mk só
- 2 ek vaj, kb. 5 dkg
- 3-4 ek hideg víz
a tetejére
- 1 kis tojásfehérje + szezámmag
A tojásfehérje kivételével összeállítjuk a tésztát. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és karikákat szúrunk ki belőle. A kekszek tetejét megkenjük tojásfehérjével, és szezámmaggal szórjuk meg.
Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsülnek. Összesen 98 g szénhidrát van benne, lett vagy 40 darab, az mondjuk 2,5 g egy darabra.
Joghurtos-fokhagymás-mentás mártogatót csináltam hozzá, de anélkül is nagyon finom. Légmentesen záródó dobozban lehetett volna tárolni, ha nem fogyott volna el rögtön.:)
A mártogatóhoz:
- 200 g görög joghurt (nekem ez mellesleg lengyel gyártmány volt) (10 g szh)
- 2-3 cikk zúzott fokhagyma
- pár mentalevél apróra vágva
- só, bors
Összekeverni, behűteni, kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése