Hozzávalók:
- 20 dkg fetasajt (2 g szh)
- 11,5 dkg (nekem 12, 5 lett) túró (3 g szh)
- 3 ek apróra vágott petrezselyem (nekem az nem volt, helyette belevágtam 3 nagy bazsalikomlevelet)
- 2 tojás
- bors
- 8 lap fillo tészta vagy réteslap (100 g körülire tippelem)
- olaj
A fetasajtot, túrót, bazsalikomot, tojást, borsot krémesre kevertem. A réteslapokat négy hosszanti csíkra vágtam. Egy-egy rétescsíkot beolajoztam, a sarkába tettem egy adag tölteléket. Ezt a sarkot megemeltem, és áthajtottam a tésztán, hogy derékszögű háromszög alakuljon ki, majd tovább hajtogattam a tésztát, amíg tartott, hogy minden oldala védve legyen, ne folyjon ki a töltelék. Kiolajozott tepsibe tettem a táskákat, és előmelegített sütőben megsütöttem őket.
31 darab lett, mert az első tésztalapot még 3 felé vágtam. Kb. 3,5-4 g szénhidrát van egy táskában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése