Újabb nagymama-süti, amelyet mindkét nagymamám előszeretettel készített mindenféle alkalomra.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 30 dkg tk tönkölyliszt (192 g szh)
- 10 dkg dió (12 g szh)
- 1 kupak Süssina folyékony édesítő
- 1 mk szódabikarbóna
- 3 tojássárgája
- 20 dkg margarin
a töltelékhez:
- 10 dkg saját készítésű lekvár (kb. 10 g szh, recept itt)
- 30 dkg dió (36 g szh)
- 3 tojásfehérje
- 2 kupak édesítő
Összegyúrtam a tésztát, majd kb. a kétharmadát kinyújtottam, és egy közepes tepsiben elegyengettem. Egyenletesen megkentem a lekvárral. A habbá vert édesítős tojásfehérjébe beleforgattam a diót, és ezt rákentem a tésztára. Végül berácsoztam a tetejét a maradék tésztával.
Én úgy tervezem, hogy 30 darabra vágom, úgy kb. 8 g szénhidrát jut egy szeletre. Természetesen ezt is meg lehet porcukrozni azoknak, akik nem írtóznak a cukortól. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése