2011. szeptember 19., hétfő

sonkás-túrós tönkölykiflik

Most, hogy sütés szempontjából bejött a jó idő, azaz nincs már kint hőség, újra itt vagyok.
Mivel összesen egy zsömle volt csak itthon, és boltba senkinek nem volt kedve lemenni, gondoltam sütök valami péksüti-félét.
Hozzávalók:
a tésztához:
  • 30 dkg tk tönkölyliszt (192 g szh)
  • 10 dkg zabkorpa (69 g szh)
  • 25 dkg túró (10 g szh)
  • 1 ek lenmag (kb. 1 g szh)
  • 1 tojás
  • 4 ek olaj
  • 1 cs szárított élesztő
  • langyos víz, ha szükséges az összeállításhoz
+10 dkg gépsonka, de bármi lehet, ami van otthon

Az összetevőkből összeállítunk egy jól gyúrható tésztát, langyos helyen kb. 1 óráig kelesztjük. A megkelt tésztát négy részre vágjuk, mindegyik adagot kerek formájúra nyújtjuk, cikkekre vágjuk őket. A cikkekre sonkadarabokat helyezünk, és felcsavarjuk a kifliket úgy, hogy a háromszögek talpánál kezdjük a csavarást,
Előmelegített sütőben készre sütjük őket.
Nekem 28 kiflim lett, egyenként kicsit kevesebb, mint 10 g szénhidrátot tartalmaznak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése