2011. július 3., vasárnap

Sajtos-túrós tönkölypogácsa

Már egy ideje akarok pogácsát csinálni, mostanra sikerült eljutni idáig. Az eredeti receptet innen vettem, de persze egy kicsit átalakítottam.
Hozzávalók:
  • 50 dkg tk tönkölyliszt (320 g szh)
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró (8 g szh)
  • 2 tojás (1 a tésztába, 1 a tetejét megkenni)
  • 15 dkg sajt (10 dkg a tésztába, 5 dkg a tetejére díszítésnek) (2 g szh)
  • 1 cs szárított élesztő
  • kb. 10 dkg tejföl (4 g szh)
A fenti hozzávalókból tetejére való tojásadag és a sajt kivételével tésztát gyúrúnk 8annyi tejföllel, hogy jól össze tudjuk állítani). Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal, majd feltekerjük a tésztát és megkelesztjük (fél-egy óra). Kelés után kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk a maradék sajttal, és begyújtjuk a sütőt. Amikor bemelegedett a sütő, berakjuk a pogikat és megsütjük őket. Nekem 55 db lett, amelyek egyenként kb. 6 g szénhidrátot tartalmaznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése