2011. július 2., szombat

Olivás zsömle

Újra a görög szakácskönyvből.
Hozzávalók:
  • 10 dkg tk rozsliszt (68 g szh)
  • 20 dkg tk tönkölybúzaliszt (128 g szh)
  • 1 cs szárított élesztő
  • 2 mk só
  • 1 mk oregano
  • 1 mk szezámmag (1,2 g szh)
  • 2 ek olaj
  • langyos víz
Összeállítottam a tésztát a fenti hozzávalókból. Megkelesztettem, majd hozzágyúrtam még kb. 5 dkg apróra vágott fekete olajbogyót. Nyolc részre osztottam a tésztát, keresztbe bevagdostam a tésztadarabokat, mint a császárzsömlénél szokás, és előmelegített sütőben megsütöttem őket. Átlag 25 g szénhidrát van egy zsömlében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése