2011. július 24., vasárnap

Lazac póréhagymával fóliában

A jó kis francia konyhás szakácskönyvemből (ebből) választotta a párom a következő receptet. Olyan jól sikerült, hogy legközelebb vendégváráskor is be lehet vetni.
Hozzávalók:
  • 2 ek olaj + egy kevés az alufólia megkenéséhez
  • 4 póréhagyma fehér része hosszában kettévágva és vékonyan felszeletelve
  • só, bors
  • 12 citromkarika
  • 4 nyúzott lazacfilé (15-20 dkg-osak)
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 4 ek 20 %-os főzőtejszín
Fedővel rendelkező lábasban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a póréhagymát, és takarékra vesszük a lángot. Lefedjük, és pár perc alatt puhára pároljuk, vigyázzunk, le ne égjen. Sózzuk, borsozzuk
4 akkora darab alufóliát vágunk le, amekkorába a lazacot be tudjuk majd csomagolni. Mindegyik közepét megkenjük olajjal, ráhelyezünk 3 citromkarikát , rá a lazacot.
A 4 szelet lazacon elosztjuk a póréhagymát és a petrezselymet, egy-egy kanál tejszínnel meglocsoljuk, és becsomagoljuk a szeleteket, hogy a lé ne folyjon ki. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Egyenként tányérra toljuk az alufóliáról a halszeleteket, meglocsoljuk a lével. Én héjában főtt újkrumplival tálaltam, de biztos mással is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése