Mindkettő ugyanúgy néz ki, ezért rakom fel egy bejegyzésben.
A citromos hozzávalói:
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (80 g szh)
- 12,5 dkg finom tönkölyliszt (85 g szh) (persze nem baj, ha nem teljesen pontos az adagolás, lényeg, hogy 25 dkg legyen a vége)
- 12,5 dkg margarin
- 1/4 sütőpor
- 2 ek xylit, más néven nyírfacukor (ami igazából nem cukor, hanem cukoralkohol, és nem emeli meg a vércukorszintet, nem kell számolni a szénhidráttartalmát. Végre vettem, és ki is próbáltam, hogy "ne mindig azt a rákkeltő mesterséges édesítőt használjam" :))
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (80 g szh)
- 12,5 dkg finom tönkölyliszt (85 g szh)
- 5 dkg kókuszreszelék (3,2 g szh)
- 12,5 dkg margarin
- 1/4 sütőpor
- 2 ek xylit
- 1 tojás
- kevés víz, ha nem sikerül összegyúrnunk
Az összetevőket összegyúrtam mindkét esetben és mindkét kekszet a legegyszerűbb módon formáztam. Kis golyókat csináltam, és a két tenyerem közt összelapítottam őket, mint ahogy azt a zabpelyhes keksznél is csináltam. Előmelegített sütőben kisütöttem őket.
Mikor kihűltek, megolvasztottam:
- 5 dkg 70 %-os kakaótartalmú étcsokit (15 g szh) ,
- hozzákevertem 1 evőkanál olajat,
A citromosból 30 db lett, egy kekszre kb. 6 g szénhidrát, a kókuszosból 38 db lett, az egy kekszre kb. 5 g szénhidrát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése