2011. december 23., péntek

Diós-mandulás keksz

Ez pedig a mai napon a harmadik kekszem.


Hozzávalók:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (128 g szh)
  • 10 dkg darált dió (12 g szh)
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 ek xylit
  • 2 mk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tojás
  • a díszítéshez mandula (nekem kb. 4 dkg lett, az 3 g szh)
Összegyúrtam a hozzávalókat a mandula kivételével, ugyanúgy, mint az előző kekszeknél, itt is golyókat formáltam, kilapítottam, és a közepükre egy-egy mandulaszemet tettem. Előmelegített sütőben kisütöttem őket.
39 db lett, az kevesebb, mint 4 g szénhidrát egy kekszre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése